top of page

Tesztelési folyamatok és módszerek

Amikor valami újat alkotunk, mindig fontos reprezentatív információkat gyűjteni a termék használhatóságáról, tartósságáról és egyéb funkcionális jellemzőiről. Minden egyes Wombat Tactical termék tesztelésre kerül az első mintadarabtól a végleges termék piaci megjelenéséig, sőt még ezután is. Folyamatosan gyűjtjük a tapasztalatokat a felhasznált alapanyagokat illetően csak úgy, ahogy a cipzárakra, varrásokra, tépőzárakra, stb. vonatkozóan több hónap, vagy akár több év használat után is. Elsőre minden termékünk „béta verziója” nálunk landol, amikor is megvizsgáljuk a modellt az alábbi szempontok alapján:

  • jó-e a koncepció?

  • úgy működik, ahogy terveztük?

  • mik a modell előnyei és hátrányai?

  • milyen változtatásokra van szükség kialakítást, illetve anyagokat illetően?

  • mit érhetünk el az esetleges módosításokkal?

  • a koncepció működni fog az eszközölni kívánt változtatásokkal, vagy más utat kell találnunk?


Ha válaszok jó eredménnyel kecsegtetnek és azt látjuk, hogy az adott modell valóban jobbá és működőképesebbé tehető a szükséges módosításokkal, akkor jöhet a tényleges tesztelés, ami az alábbi lépések szerint folyik:


  • a modell általános körülmények között történő tesztelése

  • terepre visszük a ruhát, különféle gyakorlatok során kipróbáljuk

  • igyekszünk megtalálni az adott modell funkcionális határait

  • megvizsgáljuk a struktúrában esetlegesen bekövetkezett változtásokat

  • összegezzük a személyes tapasztalatokat


A béta verziót leteszteltük. Mi a következő lépés? Készítünk egy továbbfejlesztett darabot a szükséges változtatások alkalmazása révén. Ahogy a következő mintadarab is elkészült, újra megvizsgáljuk a terméket a fent írt szempontok és lépések alapján, mintha még sosem láttuk volna ruhát. Az ítéletnek objektívnek és minden részletre kiterjedőnek kell lenni minden egyes termékünk összes jellemvonása kapcsán.


Miután a termék második verziójával kapcsolatban is begyűjtöttük a szükséges információkat, további módosításokat és fejlesztéseket eszközölhetünk, mindeközben pedig még új méreteket is készítünk.


A harmadik fázisban kis mennyiségben, különböző méretekben állítjuk elő a kívánt modellt azért, hogy meggyőződhessünk arról, hogy az adott modell nem csak koncepcióként állja meg a helyét, hanem a méretezése is helyes. Ilyenkor már több személyt vonunk be a tesztfolyamatba és begyűjtjük minden résztvevő tapasztalatait és véleményét csak úgy, ahogy a javaslataikat is, hogy a végleges terméket még jobbá tegyük.


Ahogy a különböző vélemények eredményeit összegeztük, továbbfejleszthetjük az adott modellt más-más felhasználók szükségletei és javaslatai alapján. Az így kapott ruha, illetve kiegészítő ilyenkor már készen áll a gyártásra és megjelenhet kínálatunkban mind végfelhasználók, mind viszonteladók és partnerek számára.


Az összes ruhánk és kiegészítőnk fejlesztése különböző szempontok alapján történik, több lépésben. A Wombat Tactical termékei mindig úgy készülnek, hogy optimális megoldásként lássák el a rendeltetésüket, míg a fő cél mindig ugyanaz: kiváló minőségű termékek előállítása, melyek kiemelkedőek tartósságukat és megbízhatóságukat tekintve. Elsősorban azoknak ajánljuk taktikai ruházatunkat és kiegészítőinket, akik a kiváló funkcionális jellemzőket többre értékelik, mint a látványos, de szükségtelen jellemvonásokat.

Igyekszünk egyszerű, de annál praktikusabb megoldásokkal szolgálni.

bottom of page