top of page

PRÉMIUM ALAPANYAGAINK

Updated: Dec 5, 2021

Előző bejegyzésünkben olvashattatok arról, hogy miért is indultunk, valamint említésre kerültek a felhasznált anyagok és a magyar gyártás. Az alapanyagokról írok ma nektek.


Amikor azt írtam, hogy először csak magunknak terveztünk ruhákat fejleszteni, azt szó szerint értettem. Éppen ezért egy jól ismert mondattal élve: „Nem spóroltam semmin!” Valóban semmin. Az volt a terv, hogy elismert amerikai gyártók által nyújtott, prémium minőséget gyártatunk magunknak és ehhez csakis a legjobb alapanyagok jöhettek szóba. Szerencsés helyzetből indultunk, mivel –mint azt az előzőekben írtam- 12 éven keresztül használtam, hordtam, nyúztam, teszteltem különböző katonai és taktikai ruhadarabokat, így tudtam, hogy mik azok a tényezők, amikre különösen figyelni kell.


Tesztjeink során megismerhettük a különböző anyagok tulajdonságait legyen az jó, vagy adott esetben rossz. Volt, ami kihullott, de szerencsére ebből kevés van, mert tudatosan válogattam és mint írtam: Nem spóroltam semmin! Így jutottunk el a Defender-M anyaghoz, ami egy világszerte ismert, anyagában lángálló összetételű anyag kiváló egyéb tulajdonságokkal, vagy a 60/40 pamut-poliészter anyagokhoz, melyek egy angliai gyártótól származnak, valamint a 65/35 polycotton anyagokhoz, amiket Olaszországból (Ranger green) és a Defender-M gyártójától (Fekete rip-stop) szerzünk be. Ezen felül a megrendelő egyedi igényei alapján a szintén világszerte ismert -és széleskörűen elismert- Ventile gyártó anyagaiból is tudjuk gyártani ruházati termékeinket, ami egy nagyon fontos lépés az outdoor - bushcraft közösség felé.


De nem csak a vászon a lényeges. Ott vannak az elasztikus betétek szintén egy olasz gyártótól, ahonnan a harci felsők torzóanyaga, valamint a kompressziós pólók és aláöltöző nadrágok anyagai is származnak. És a cipzárak? Na igen, nagy szerencsénk van, idehaza egy olasz érdekeltségű gyárban készítik számunkra az egyedileg rendelt darabokat. És a gombok? Meg a cérnák? A Recon nadrágok gombjait is itthon gyártják külön rendelésünkre, valamint a cérnákat is magyarországi gyártótól szerezzük be, a hazai boltokban már meg sem jelenő prémium kategóriáikból. Taktikai nadrágok gombjai? Hevederek? Cordura? Tépőzárak? Minden más??? Naná, hogy ezeket is a legjobb, európai, brit és US-gyártók által felvonultatott, prémium alapanyagok közül választjuk ki.


Ezeken felül jópár, speciális rendeltetésű alapanyagból tudjuk még egyedi rendelési igényeknek megfelelően gyártani egyéb ruházati termékeinket, mint pl. a Nanostitch technikai anyagai (melegítő / hűtő aláöltözet és combat shirt), vagy a lángálló softshell-, valamint pólóanyagok a Marina Textiltől (lángálló softshell dzseki és Wombat shirt), illetve újra megemlíteném a Ventile organikus alapanyagait a felsőkategóriás outdoor ruházati termékek esetén.


Rendben, megvannak az anyagok. Hogyan tovább? Erről a következő bejegyzésünkben olvashattok…

bottom of page